Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени

...
Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени
Коментари Харесай

Макрон отново заговори за изпращане на войски в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени в Украйна.

В изявление, оповестено в английското издание „ Икономист “, той споделя, че би трябвало да „ зададем въпроса: в случай че Москва пробие фронтовите линии и Киев изиска това ", съобщи Франс прес.

„ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна – което не е казусът през днешния ден – би трябвало законно да си зададем въпроса “, показва френският президент пред английския седмичник.

" Да го изключим априори означава да не сме си взели поука от последните две години, когато страните от НАТО в началото изключваха изпращането на танкове и самолети в Украйна, преди най-сетне да трансформират решението си ", добави френският водач.

Макрон предизвика взрив в политическите среди в много европейски страни, откакто през март разгласи, че сухопътни интервенции в Украйна с присъединяване на Запада може би ще са нужни в някакъв миг, съобщи Франс прес.

" Може би в даден миг – не го желая, няма да поема самодейността за това – ще се наложи да има интервенции на терен, каквито и да са те, с цел да се противопоставим на съветските сили ", сподели Макрон.

След изявлението му се наложи редица държавни ръководители да вършат изказвания, че не възнамеряват изпращане на свои войски на фронта в Украйна.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР